lördag 29 februari 2020

Översikt februari

I slutet av varje månad sammanställs vilka utdelningar och förändringar som sker i portföljen så att jag lätt kan följa utvecklingen.

Utdelningar:
Under februari månad har jag fått månatliga utdelningar från Global X SuperDividend ETF, Global X SuperIncome Preffered ETF, Realty Income Corp, STAG Industrial Inc och NorthWest Healthcare Properties REIT. Utöver dessa har jag också fått utdelningar från AT&T samt Procter & Gamble.

Köp och sälj:
Denna månaden har jag köpt mer i Resurs Holding, Latour och Lundbergföretagen för min svenska portfölj samt Nordea för min utländska.

Under månaden har också mina köp i fonder fortsatt. Fonderna jag köper varje månad är Avanza Zero (en svensk indexfond som är avgiftsfri), Catella Hedgefond A, PriorNilsson Smart Global, Spiltan Aktiefond Investmentbolag och Spiltan Globalfond Investmentbolag.

Inga försäljningar har skett denna månaden.

Tankar under månaden:
I slutet av februari slog oron för coronavirus till på Sveriges börser. Jag sitter still i båten och har istället börjat köpa lite i bolag som jag tycker är ganska dyra men som jag ändå velat öka i länge. Det är framförallt både Latour och Lundbergföretagen som jag köpt lite i. Det är så lite jag köper för att det inte gör någon skillnad i positionen som företaget ligger på i förhållande till dem andra. Jag har också betalat resterande del av kontantinsatsen för huset och vi har börjat flytta. Först kommande vecka sker försäljningen av min lägenhet. Hela den handpenning jag fick in förra året och lite till har gått till att betala del av den skatt som ska in. Vi väljer att inte ansöka om uppskov för skattedelen för jag vill inte ha någon avgift varje år för att jag inte betalt.

Så kul också att våren är på gång och utdelningssäsongen är förestående. Enligt min Avanza ska jag få in mindre i år än jag fick under hela förra året. Däremot räknas kanske inte alla månadsutdelare in i den summan som står. Vi får se hur det blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar