tisdag 28 februari 2023

Översikt februari

I slutet av varje månad sammanställs vilka utdelningar och förändringar som sker i portföljen så att jag för egen del kan följa utvecklingen.

Utdelningar:
Under februari månad har jag fått månatliga utdelningar från Global X SuperDividend ETF, Global X SuperIncome Preferred ETF, Realty Income Corp, STAG Industrial Inc, NorthWest Healthcare Properties REIT och SBB (Samhällsbyggnadsbolaget i Norden).

Utöver dessa har jag också fått utdelning från AT&T, Colgate-Palmolive och Procter & Gamble.

Köp och sälj:
Under månaden har jag helt sålt av Evolution. Jag har ökat på i Orkla, Vonovia och Stora Enso. Slutligen har jag köpt in mig i 3M.

Tankar under månaden:
Evolution som jag förvisso fortfarande tror på men som jag tyckt gått ordentligt starkt sedan i höstas såldes och jag kan mycket väl vilja gå in i den igen när den kommit ner lite men jag valde ändå att sälja av allt för en fin vinst. Istället har jag köpt på mig lite 3M (ett bolag jag kollat på många år men inte köpt). Nu tyckte jag det blev en hyffsad risk/reward (med en direktavkastning på strax över 5 %) trots en ganska dålig vinstutveckling det senaste åren i bolaget och en oro över framtiden så tror jag på den. Jag har också köpt ner mina GAV i Orkla, Vonovia och Stora Enso som alla gått ganska svagt av naturliga skäl.

Utdelningsmässigt är denna månaden extremt svag och dålig och jag börjar mer och mer tro att jag inte kommer kunna slå förra årets utdelningsrekord.

Detta inlägg kommer ut senare än den 28 februari men jag kommer ändå lägga den som att den kom ut då. Bara för min egen del men jag skriver detta på söndagen den 5 mars. Mitt nya jobb (som jag iofs haft sedan i maj 2022) gör att jag sällan får tid att skriva under arbetstid så även om jag har mer att göra på jobbet är det fortfarande ett mer varierande jobb och passar mig bättre i dagsläget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar