tisdag 31 januari 2023

Översikt januari

I slutet av varje månad sammanställs vilka utdelningar och förändringar som sker i portföljen så att jag för egen del kan följa utvecklingen.

Utdelningar:
Under januari månad har jag fått månatliga utdelningar från Global X SuperDividend ETF, Global X SuperIncome Preferred ETF, Realty Income Corp, STAG Industrial Inc, NorthWest Healthcare Properties REIT och SBB (Samhällsbyggnadsbolaget i Norden).

Utöver dessa har jag också fått utdelning från Castellum, Corem Property Group, 
Brookfield Renewable Corp, Orion Office Reit samt Bank of Nova Scotia. 

Köp och sälj:
Under månaden har jag gjort påfyllningar i Azelio och Europris.

Tankar under månaden:
Azelio har ju under förra året gått riktigt uselt och jag har legat nästan 90 % back. En del av mig vill sälja av bolaget helt liksom ett antal andra men en annan del vill i alla fall få tillbaka mer av det hela investerade beloppet. Sagt och gjort beslutade jag att köpa ganska många fler aktier och som svar fick det aktien att dyka ännu mer.

Å ena sidan tror jag att hela börsen tagit ut lite för mycket i förskott och att inflationen kommer fortsätta upp vilket bör ge nytt tryck ner för aktier. Om det innebär en ny botten så tror jag att den kommer någon gång under hösten 2023. Å andra sidan kan det handla om något eller ett par år ner (mycket ovanligt för börsen), men att då sälja av nu är ett bra sätt att förlora mycket och inte kunna vara med på uppgången, när den väl tar fart. Det är för mycket geopolitisk oro i världen just nu men långsiktigt är det inget alternativ för mig att stå utanför eller ha pengarna på ett räntekonto. Förhoppningsvis kommer detta hålla i sig ett litet tag till så att vi som investerar regelbundet kan snitta ner en del kurser och på så vis få bättre utdelning längre fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar