lördag 31 december 2022

Översikt december

I slutet av varje månad sammanställs vilka utdelningar och förändringar som sker i portföljen så att jag för egen del kan följa utvecklingen.

Utdelningar:
Under december månad har jag fått månatliga utdelningar från Global X SuperDividend ETF, Global X SuperIncome Preferred ETF, Realty Income Corp, STAG Industrial Inc, NorthWest Healthcare Properties REIT och SBB (Samhällsbyggnadsbolaget i Norden).

Utöver dessa har jag också fått utdelning från EQT, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, Kesko, Johnson & Johnson, Microsoft, Unilever, Nextera Energy, Ball Corp och BlackRock.

Köp och sälj:
Under månaden har jag gjort påfyllningar i Vonovia, Oatly och Ball Corp. Inga försäljningar har gjort under månaden.

Tankar under månaden:
Denna månaden har Payer som jag äger via Peppins börjat skicka ut flertalet nyheter. Tyvärr handlar det om att ägarbolaget sannolikt skrivit ner värdet på Payer och att detta i sin tur kommit till bolagets kännedom utan kommunicering. 

Summering och prognos:
Den svenska portföljen är per den 31 december ner 20,84 % vilket jämfört med indexet OMXS30GI (som gått ner runt 13 %) är en rätt dålig utveckling. Min utländska portfölj är ner 6,38 % vilket är riktigt bra med tanke på året. Ska man se till helheten (båda portföljer tillsammans) så slog jag utan tvekan den generella "avanzianen" och Sveriges börs tack vare min KF.

Utdelningsmässigt slog 2022 alla rekord och jag fick nästan mer i utdelning är 2021 och 2020. Mina investeringar under 2022 har skett mot det mer defensiva hållet och jag ser fortfarande ett stort behov av att sälja av många kryddor och mer riskfyllda innehav som jag köpt då det varit mer kul att vara med. Det finns även en stor risk att fler bolag väljer att slopa sina utdelningar under 2023. Detta innebär att jag kanske inte kommer slå 2022 men vi får ju helt enkelt se om de jag kommer kunna köpa mer av kan kompensera. 

Gott nytt år allesammans! Nu siktar vi gemensamt mot 2023.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar