onsdag 30 november 2022

Översikt november

I slutet av varje månad sammanställs vilka utdelningar och förändringar som sker i portföljen så att jag för egen del kan följa utvecklingen.

Utdelningar:
Under november månad har jag fått månatliga utdelningar från Global X SuperDividend ETF, Global X SuperIncome Preffered ETF, Realty Income Corp, STAG Industrial Inc, NorthWest Healthcare Properties REIT och SBB (Samhällsbyggnadsbolaget i Norden).

Utöver dessa har jag också fått utdelning från AT&T, Colgate-Palmolive Co, Procter & Gamble, Investor, Hennes & Mauritz, RVRC Holding, Assa Abloy och XACT Norden Högutdelande 

Köp och sälj:
Under månaden har jag helt avyttrat Abcellera Biologics från min utländska portfölj. Av pengarna jag fick in har jag istället köpt mer i Microsoft och Salesforce. Jag har också ökat på i CTEK, XACT Norden Högutdelande och köpt lite Tele2 vilket är ett nytt innehav för min svenska portfölj.

Tankar under månaden:
Under månaden gick Castellum ut med informationen att de troligen slopar utdelningen helt 2023 vilket, eftersom det är ett av mina större bolag i portföljen, tycker är riktigt tråkigt. Jag tror inte att detta är någonting de egentligen behöver utan att de skulle klara sig bra ändå. Detta är ändå ett av Sveriges mest välkapitaliserade fastighetsbolag och jag tror istället att Roger Akelius utspel om att den behöver slopas är ett sätt att få småspararen att sälja. När Castellum väl gick ut med nyheten skedde dock inte mycket på kursfronten vilket var kul att se. Jag ligger fortfarande en del plus och vi får se om jag gör som andra (många nu som verkar omfördela från Castellum till andra). Jag kommer troligen inte sälja utan bara välja att inte köpa mer i dagsläget eftersom det finns en risk att det inte ger min någonting alls i utdelning under nästkommande år.

Denna månaden nådde jag ytterligare ett delmål så det är kul att äntligen få uppdatera målfliken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar