söndag 31 oktober 2021

Översikt oktober

I slutet av varje månad sammanställs vilka utdelningar och förändringar som sker i portföljen så att jag för egen del kan följa utvecklingen.

Utdelningar:
Under oktober månad har jag fått månatliga utdelningar från Global X SuperDividend ETF, Global X SuperIncome Preffered ETF, Realty Income Corp, STAG Industrial Inc och NorthWest Healthcare Properties REIT. 

Utöver dessa har jag också fått utdelning från Coca-Cola, Nordea, Rothschild & Co, Atlas Copco och Bank of Nova Scotia. Därutöver har Handelsbanken delat ut sitt innehav i Industrivärden och för de som äger ett ojämnt antal har pengar motsvarande fraktioner av en aktie betalats ut.

Köp och sälj:
Fonderna jag köper varje månad är Avanza Zero (en avgiftsfri svensk indexfond), Avanza World Tech by TIN, Avanza Småbolag by Skoglund, PriorNilsson Smart Global, Spiltan Aktiefond Investmentbolag samt Spiltan Globalfond Investmentbolag.

Denna månaden har jag fått två nya innehav. 
1) Det ena fick jag då jag var med på noteringen av Flat Capital. Det är ett mindre investmentbolag som specialiserat sig inom ägande och förvaltning av onoterade tillväxtbolag. Bolaget grundades 2013 av Sebastian Siemiatkowski (en av Klarnas grundare och VD) och innehaven är förutom Klarna också Truecaller (som nyligen kom till börsen) och Budbee såväl som flera andra.

2) Det andra blev Volvo Car då jag fick tilldelning. Vi får se hur ja kommer göra med denna del framöver. Det finns en risk/chans att jag säljer av och sätter i några andra innehav.

Sedan har jag också gjort en del påfyllningar i befintliga innehav och de jag köpt mer i är Hennes & Mauritz, XACT Norden Högutdelande, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, Colgate-Palmolive samt CTEK.

Inga försäljningar har gjorts i månaden om man inte räknar in fraktionsförsäljningen av en aktie i Industrivärden.

Tankar under månaden:
Oktober har varit en förhållandevis lugn månad. Under månaden har jag petat av en pinne till under mina mål och kommer alltså få över 100 % mer i utdelning 2021 jämfört med 2020. Detta är inte överraskande med tanke på hur mycket jag investerade under 2020.

I början av månaden har jag också uppdaterat mina portföljsidor här på bloggen då det var dags och det skett en del förändringar. Jag har också börjat gå i tankarna att renodla min portfölj mer mot utdelningsbolag och alltså sälja av flertalet mindre "kryddor" för att öka på i de bolag jag känner kan läggas i byrålådan.

Gällande utdelningen av Industrivärden har jag inte helt bestämt mig för vad jag vill göra. Det lutar åt att jag säljer av investmentbolaget och köper mer i andra befintliga innehav. Då jag redan äger en del Lundbergföretagen får jag exponering mot både Industrivärden och Handelsbanken. Det tar emot lite att köpa investmentbolagen som handlas till premier även om jag gillar just Lundbergföretagens exponering mot industri, fastighet och skogsbolag.

Bolag jag kollar särskilt på just nu förutom de jag redan har i portföljen är Sofina (belgiskt investmentbolag), Wendel (franskt investmentbolag) samt Hannover Rueck (tyskt bolag som jobbar med att erbjuda försäkringar till andra försäkringsbolag).

1 kommentar:

  1. Jag fick min ex kärlekspartner att återvända till kärleken och lita på mig mer än någonsin tidigare. Hela mitt liv trodde jag aldrig att kärlekstrollformel kunde få tillbaka min ex älskare Mårtensson, tills min vän introducerade mig för den riktiga besvärjelsen, innan jag kontaktade några trollformler för att hjälpa mig men vet om de kunde hjälpa mig, vissa krävde de mer pengar tills Jag följer enkla instruktioner från den stora kärleksförtrollningen via hans personliga WhatsApp-nummer +12162022709, jag kunde kommunicera och ringa honom och få omedelbar hjälp av honom för att återställa mitt äktenskaps kärlek och lycka. Drigbinovia Vem som helst kan fortfarande få samma hjälp från honom idag för att återta förlorad kärlek eller återställa en trasig relation och frånskild partner kan återgå till kärleken. det är möjligt eftersom det fungerar för mig inom 3 dagar, min före detta älskare ringde mig på telefon för att be om ursäkt och just nu lever vi båda tillsammans i kärlek och lycka. du kan också nå hans e-post på doctorigbinovia93@gmail.com Tack till Drigbinovia för hans begåvade krafter tack för att du tog dig tid att läsa mitt vittnesbörd?

    SvaraRadera