tisdag 18 juni 2024

Bud på nichbanken Resurs

Idag kom det ett bud på nischbanken Resurs. Det är största ägaren Waldakt som tillsammans med riskkapitalbolaget CVC vill köpa ut bolaget från börsen. 


Mitt innehav ligger back -41,70 % och det innebär att mitt genomsnittliga anskaffningsvärde (GAV) fortfarande ligger strax ovanför budet som är på 23,50 kr per aktie. Räknar man mina utdelningar under åren såväl som avknoppningen av Solid Försäkringar så kommer jag ha gjort en mycket fin affär om budet går i lås.

Själv är jag ambivalent till att bli av med bolaget (som funnits i min portfölj sedan hösten 2019). Jag tycker att nischbanker är intressanta spelare som hör hemma på börsen även om just denna nischbank varit en stor surdeg sedan toppen sommaren 2018.  Själv tycker jag att bolaget är billigt under 20 kr och när kursen runt januari i år kraschade så tar idag storägarna tillfället i akt att lägga beslag på hela bolaget till en förhållandevis billig slant. Jag tycker det är lite fult med tanke på potentialen i bolaget och därav anser jag att en prislapp inom intervallet 30 - 40 kr / aktie hade varit mer rimligt. Kanske är jag för girig men jag ser också på bolaget ur ett långt perspektiv och inte bara här och nu. 

Trots min tveksamhet och tro på bolagets framtid kommer jag inte ställa mig emot budet. Jag får se det som att det blev en god affär i slutändan då jag fått en helt ok summa utdelningar under året såväl som ett fint försäkringsbolag som spin-off. De medel som frigörs om affären går i lås kan jag gärna investera i andra innehav i min befintliga portfölj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar