söndag 31 maj 2020

Översikt maj

I slutet av varje månad sammanställs vilka utdelningar och förändringar som sker i portföljen så att jag lätt kan följa utvecklingen.

Utdelningar:
Under maj månad har jag fått månatliga utdelningar från Global X SuperDividend ETF, Global X SuperIncome Preffered ETF, Realty Income Corp, STAG Industrial Inc och NorthWest Healthcare Properties REIT. Utöver dessa har jag också fått utdelningar från AT&T, Procter & Gamble, Intrum, Latour samt Epiroc.

Köp och sälj:
Under månaden har också mina köp i fonder fortsatt. Fonderna jag köper varje månad är Avanza Zero (en svensk indexfond som är avgiftsfri), Catella Hedgefond A, PriorNilsson Smart Global, Spiltan Aktiefond Investmentbolag och Spiltan Globalfond Investmentbolag.
Denna månaden har jag köpt mer i Telia Company och Intrum för min svenska portfölj. För min utländska portfölj har jag fyllt på i Sampo, Unilever och NorthWest Healthcare Properties REIT.

Tankar under månaden:
Sedan botten i mars har portföljerna som helhet sakta men säkert börjat resa sig. Jag tror att många som köper nu gör det i tron att det värsta är förbi. Själv är jag av uppfattningen att börsen mycket väl kan rasa ner och pröva tidigare botten en gång till när alla inser att det är en övervägande risk av en andra våg av smittofall.
I höst har vi också ett presidentsval i USA vilket också brukar skapa en viss osäkerhet på marknaderna. Jag gör som så att jag fyller på lite här och lite där, när jag ser köplägen i mina egna bolag. Främst för framtida utdelningar men också för att vikta ner mina GAV (genomsnittligt anskaffningsvärde). Jag håller mig i stort sett neutral till utvecklingen över sommaren och väntar med att trycka på köpknappen tills jag ser om det blir en stor nedgång eller inte.
Prognosen för utdelningar på helåret ser ut att hamna i nivå av vad jag fick mellan 2017 och 2018. Alltså mer än 2017 men mindre än 2018. Detta gäller om bolagen i höstens stämma håller in med utdelningarna vilket jag tror att de flesta kommer göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar