fredag 13 september 2019

EQT noteras på Nasdaq Stockholm

"EQT är en differentierad och global investeringsorganisation med en 25-årig historia av att investera i, utveckla och äga bolag, med ett dokumenterat track record av attraktiv och stabil avkastning inom flertalet geografiska områden, sektorer och strategier. EQT förvaltar och rådger ett flertal specialiserade investeringsfonder och andra investeringsenheter som investerar över hela världen med målsättningen att framtidssäkra företag och generera attraktiv avkastning." 

EQT noteras i både Stockholm och Zürich till ett prisintervall om 62-68 kr per aktie och man kan teckna från och med idag till och med fredag den 20 september. Som minsta investering kan man teckna 150 aktier och därefter i intervall om 50 aktier.



Nu till det roliga. De finansiella målen på medellång till lång sikt är en total intäktstillväxt som överstiger privatmaknadens långsiktiga tillväxttakt. Dessutom har en utdelningspolicy antagits där målet är att generera en stabilt ökande årlig utdelning. Jag tror inte att direktavkastningen kommer vara jättebra i början men det låter ändå lovande med stadigt stigande.

Som en liten utdelningsinvesterare som mig kommer jag teckna mig för antingen 150 eller 200 aktier och därefter eventuellt öka på i omgångar. Det känns också ganska tryggt att Investor är storägare.
Vad jag förstod det som var det osäkert om man skulle kunna teckna sig på sin ISK men det kommer alltså vara möjligt.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar