tisdag 31 oktober 2023

Översikt oktober

I slutet av varje månad sammanställs vilka utdelningar och förändringar som sker i portföljen så att jag för egen del kan följa utvecklingen.

Utdelningar:
Under månaden har jag fått månatliga utdelningar från Global X SuperDividend ETF, Global X SuperIncome Preferred ETF, Realty Income Corp, STAG Industrial Inc, NorthWest Healthcare Properties REIT och Cibus Nordic Real Estate.

Utöver dessa har jag också fått utdelning från Corem Property Group Pref, Tele2, Atlas Copco, Epiroc, Telia, Fortum, Brookfield Renewable, Bank of Nova Scotia samt en extrautdelning från Resurs Holding.
 

Köp och sälj:
Under månaden har jag per automatik köpt små poster i fonderna Spiltan Globalfond Investmentbolag, Spiltan Aktiefond Investmentbolag samt PriorNilsson Globala Utdelare.

Utöver detta har jag köpt lite mer Essity, Colgate-Palmolive och slutligen har jag köpt in mig i Waste Management som är ett bolag jag haft på bevakningslistan i många år.

Denna månaden fick jag också Mandatum i portföljen som Sampo valde att skilja av. Jag låter denna ligga kvar i min utländska portfölj och ser fram emot om de kommer pynta utdelning framgent vilket jag tror de väljer att göra.

Tankar under månaden:
Ja såg att Cibus utdelning för september trillade in i oktober istället. Denna månaden slog jag förra årets utdelningar på helåret och då är det fortfarande november och december kvar på året så det känns fantastiskt bra. Att jag också äntligen kommit in i Waste Management känns väldigt bra och jag tycker jag kom in på en bra nivå. Detta bolag kommer sannolikt aldrig ha någon bra direktavkastning men det känns ändå som ett rätt säkert kort och det är ett bolag som både köper tillbaka egna aktier, betalar utdelning och växer sin grund-business vilket stämmer bra överens med något som passar mig just nu. I framtiden kanske jag väljer att sälja av för något som ger mer direktavkastning men det är lång tid kvar till pensionen så att säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar